LG Wireless Charging Pad omogućuje bežično punjenje mobitela LG Wireless Charging Pad omogućuje bežično punjenje mobitela LG Wireless Charging Pad omogućuje bežično punjenje mobitela LG Wireless Charging Pad omogućuje bežično punjenje mobitela
Ocijeni blog:

LG Wireless Charging Pad omogućuje bežično punjenje mobitela

Autor: speedy | 02.05.2011

Kako se baterija mobitela puni? To svi znamo: mobitel se spoji na žičani punjač i punjenje započinje. A da li biste voljeli isprobati bežično punjenje baterije mobitela?


Iako ova ideja djeluje prilično futuristički i čini vam se kako se za realizaciju takve ideje trebate katapultirati u budućnost u recimo 2017. godinu, slobodno se sa svojim mislima možete vratiti u sadašnjost.

 

Naime, LG je predstavio revolucionarno rješenje koje omogućuje punjenje mobitela bežičnim putem, a za ovo rješenje vam neće biti potrebna nikakva magija. Radi se o elegantnom i stilski dizajniranom uređaju naziva LG Wireless Charging Pad (LG WCP-700) koji koristi naprednu tehnologiju, točnije radi na principu indukcije - stvaranja elektromagnetskog polja. Znači, ne koristi se žica kako bi se elektricitet prenio u bateriju mobitela.

Dovoljno je samo na Wireless Charging Pad postaviti kompatibilni mobitel, koji ima induktivnu zavojnicu ugrađenu u poklopac baterije mobitela i unutarnje kontakte, nakon čega punjenje započinje, uz pomoć malog elektromagnetskog polja koje se u dometu do 7 milimetara prenosi na bateriju mobitela. Učinkovito kao da je mobitel žicom spojen na punjač.

 

Sviđa mi se ovo, jer više neću morati razmišljati gdje se nalazi utor za punjač na mobitelu, kako se punjač treba pravilno okrenuti. A ukoliko imam dolazni poziv nema šanse da povučem žicu s mobitelom, kao što mi se to nekada zna dogoditi. Samo mobitel uzmem u ruku i to je to. Ovaj podložak doslovce može biti i mjesto na kojem ću odlagati mobitel kad ga ne koristim tako da ću uvijek imati napunjenu bateriju. Cool!

Iz LG-ja najavljuju da će na uređaju postojati vizualni, zvučni i taktilni feedback tako da se u svakom trenutku zna status punjenja i dobije se povratna informacija kad se mobitel smješta na punjač. Koriste se četiri vrlo ugodne boje LED svjetala: ukoliko svijetli plavo LED svjetlo to je znak da je podložak uključen u struju, a narančasto LED svjetlo indicira da je podložak spreman za punjenje.

 

 

Nakon što mobitel postavim na podložak punjača pojavit će se trepćuće zeleno LED svjetlo koje govori da se telefon ispravno puni. A svjetlo koje će biti najdraže je svakako zeleno LED svjetlo koje označava kad je telefon napunjen. Dođem do mobitela i uzmem ga u ruku bez ikakvog straha od odvajanja s punjača. Na ovaj se način čuvaju i kontakti za punjenje na mobitelu.

 

Kod ovog bežičnog punjača mi se sviđa sloboda koju imam jer me ništa više ne ograničava pri punjenju baterije. A zgodne su i dimenzije samog punjača – dužine je 16 cm, širine 9 cm, a debljine 1 cm. Što znači da je vrlo tanak i zauzima mjesto samo nešto veće od samog mobitela, a i pogled na kućište otkriva elegantnost tako da se odlično uklapa i u interijer. Pravi gadget koji s nestrpljenjem očekujem. 


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.