Gingerbread na Optimusu 3D i Optimusu Black Gingerbread na Optimusu 3D i Optimusu Black Gingerbread na Optimusu 3D i Optimusu Black Gingerbread na Optimusu 3D i Optimusu Black Gingerbread na Optimusu 3D i Optimusu Black Gingerbread na Optimusu 3D i Optimusu Black Gingerbread na Optimusu 3D i Optimusu Black Gingerbread na Optimusu 3D i Optimusu Black Gingerbread na Optimusu 3D i Optimusu Black Gingerbread na Optimusu 3D i Optimusu Black Gingerbread na Optimusu 3D i Optimusu Black Gingerbread na Optimusu 3D i Optimusu Black Gingerbread na Optimusu 3D i Optimusu Black
Ocijeni blog:

Gingerbread na Optimusu 3D i Optimusu Black

Autor: speedy | 20.12.2011

I dalje pristižu dobre vijesti iz LG-ja: za vlasnike Optimusa 3D i Optimusa Black je stigla nadogradnja na Android Gingerbread 2.3. Postupak nadogradnje je jednostavan i ne traje dugo, a zatim slijedi uživanje u novim funkcionalnostima koje Gingerbread donosi. Upgrade je dostupan putem LG-jeve službene stranice.


Nakon što smo već opisali kako se za Optimus 2X može napraviti upgrade, isti postupak je potrebno napraviti i za druga dva Optimus pametna telefona – 3D i Black. Preporučujemo da prije nadogradnje svakako napraviš backup podataka s telefona, a u postavkama telefona provjeri USB spajanje (Memorija telefona i SD kartice > opcija Samo vanjska memorija mora biti bez potvrdne kvačice).

 

Svakako napuni bateriju barem na 80% i imaj na umu da tijekom nadogradnje nećeš moći primati pozive i SMS poruke. Trajanje postupka nadogradnje ponajviše ovisi o brzini prijenosa podataka veze koju koristite, a računalo mora imati minimalno 512 MB slobodne RAM memorije. Nemoj spajati mobitel s računalom dok se to od tebe ne zatraži.

 

Kako napraviti upgrade na 2.3?

 

Nadogradnja. Postupak nadogradnje počinje na LG-jevoj službenoj stranici, na ovom linku.

U polje „model telefona“ unesi naziv modela (P920 ili P970) te u desnom dijelu potvrdi model. Pojavit će se obavijest da za tvoj model postoji nadogradnja, a pojavit će se i opcije načina preuzimanja.

 

 

Odaberi opciju „preuzmi Windows USB driver“, odaberi „Ažuriranje softvera“. Nakon što se otvori pop-up prozor za skidanje programa B2CAppSetup.exe spremi ga na svoje računalo (preporučujemo na desktop).

 

Odaberi „Run“ i pričekaj dok se LG Mobile Support Tool ne osvježi. Zatim će se otvoriti „LG Mobile program za nadogradnju“ te LG Mobile alat za podršku.

 

Sada možeš putem USB kabela spojiti svoj Optimus mobitel na računalo. Na mobitelu nije potrebno ništa potvrđivati sve do završetka nadogradnje softvera (vjerojatno će ti se ponuditi opcija prebacivanja podataka s memorijske kartice na računalo, ali nemoj ništa dirati na telefonu).

 

 

Zatim klikni na traku „Započni ažuriranje“ i upgrade će se pokrenuti. Kad se na ekranu računala pojavi poruka „Ažuriranje softvera LG mobitela je završeno“ ugasi program na računalu, odspoji mobitel i uključi ga.


Možeš početi koristiti Gingerbread 2.3.4 i istražiti što je novo, a novitete možeš pročitati u blogu Što donosi novoga Gingerbread!


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.