Spojili smo mobitel na TV… Spojili smo mobitel na TV… Spojili smo mobitel na TV… Spojili smo mobitel na TV… Spojili smo mobitel na TV… Spojili smo mobitel na TV… Spojili smo mobitel na TV… Spojili smo mobitel na TV… Spojili smo mobitel na TV… Spojili smo mobitel na TV…
Ocijeni blog:

Spojili smo mobitel na TV…

Autor: speedy | 30.06.2011

Jedna od najnovijih funkcija na mobitelima, a u kojoj je LG lider na svjetskom tržištu jer ju je ponudio među prvima, jeste HDMI. Zahvaljujući HDMI portu mobitel je moguće spojiti s drugim uređajima te na njima reproducirati sadržaj s mobitela, čime mobitel postaje multimedijalni ultimativni stroj.


Spojio sam na plazmu, putem HDMI porta, LG Optimus 2X, prvi dvojezgreni mobitel koji se može kupiti i kod nas. Kristalno čista slika s velikog 4-inčnog ekrana preselila se na plazmu dijagonale 106 centimetara, s jednakom čistoćom slike. Naime, Mirroring je funkcija koja omogućuje da se prikaz svega što inače vidimo na mobitelu može vidjeti i na drugom ekranu.

 

Najviše me zanimalo mogu li mobitel koristiti kao video player, a rezultat sam ubrzo i otkrio – da, moguće je. Osim video filmova koje sam snimio putem FullHD kamere na Optimusu 2X, pogledao sam i jedan cijeli film jer na kartici od 8 GB stane nekoliko filmova, i to bez gubitka kvalitete. Na plazmi je slika bila jednaka onoj kakvu daje Blu-ray player. I nema zastajkivanja slike, jer u mobitelu se nalazi chipset Tegra2 s dvojezgrenim procesorom.

 

Nakon gledanja filma uslijedilo je igranje. Putem aplikacije Tegra Zone skinuo sam nekoliko vrhunskih igara koje su dostupne samo za mobitele s dvojezgrenim procesorom. Optimus 2X postao je prava igraća konzola, s igrama koje se nimalo ne razlikuju od onih na recimo PlayStationu. Hrpa opcija, nivoa, sve je to dostupno u pucačinama, utrkama i drugim igraćim žanrovima. Recimo, vožnja ovog žutog sportskog automobila – upravljanje se obavlja naginjanjem mobitela, a utrku gledam na velikom ekranu.

 

 

Ok, pogledao sam film, odigrao nekoliko igara, što je sljedeće? Idem malo na YouTube pogledati što je najgledanije u ovom mjesecu. Trenutno se najviše gleda spot od Beyonce – Run The World.

 

 

Optimus 2X je odličan i za surfanje. Putem virtualne tipkovnice otišao sam na Facebook provjeriti svoj profil, ali i stranice koje inače pratim, a jedna od njih je i LG Hrvatska. Putem Facebooka inače pratim sve najnovije vijesti, jer su mi sada sve dostupne na jednom mjestu.

 

A na Wallu saznajem da uskoro stiže LG Optimus Black, mobitel s NOVA ekranom i s nevjerojatnih 700 nit osvjetljenja ekrana. Prikaz na suncu je kao i u hladu. Cool!
LG-jevci najavljuju i skori dolazak Optimus Pada, tablet računala koje ima dijagonalu od 8,9 inča. Ali, za razliku od svih tableta na tržištu, Optimus Pad prikazuje i snima 3D sadržaje. O njemu ćete uskoro moći čitati u LG Mobile blogu.

 

 

Nevjerojatno kako sam si optimizirao život samo s jednim mobitelom, koji kao da sam izvadio iz Super saka (naravno da se sjećate Sport Billyja i njegovog Super Saka, čarobne torbe sportskog izgleda iz koje izvlači razne predmete koji mu u tom trenutku trebaju). Uz HDMI kabel Optimus 2X je postao još moćniji jer ga sada mogu spojiti na veliki ekran, ne samo kod kuće nego i koristiti ga za prikaz prezentacija ili pak dokumenata putem Google Docsa.
 


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.