Što donosi novoga Gingerbread? Što donosi novoga Gingerbread? Što donosi novoga Gingerbread? Što donosi novoga Gingerbread? Što donosi novoga Gingerbread? Što donosi novoga Gingerbread? Što donosi novoga Gingerbread? Što donosi novoga Gingerbread? Što donosi novoga Gingerbread? Što donosi novoga Gingerbread? Što donosi novoga Gingerbread? Što donosi novoga Gingerbread? Što donosi novoga Gingerbread?
Ocijeni blog:

Što donosi novoga Gingerbread?

Autor: speedy | 25.11.2011

Nadogradnja na 2.3.4 u potpunosti iskorištava hardverski potencijal koji nudi LG Optimus 2X, tako da je inače brz uređaj sada još brži. U izgledu izbornika nećete primijetiti neke velike novosti, iako novosti postoje.


Nama je svakako zanimljiv Power Management koji optimizira potrošnju baterije uređaja jer se sada aplikacije koje su u pozadini i koje se ne koriste zatvaraju ili pak pauziraju.

 

Pritiskom na tipku Menu sada se pojavljuje i Upravljanje aplikacijama putem kojeg se na jednom mjestu mogu vidjeti preuzete aplikacije, pregledati koje su aplikacije instalirane na SD kartici, provjeriti što je trenutno pokrenuto od aplikacija te saznati koliko je memorije slobodno, a koliko pak iskorišteno za aplikacije.

 

 

Aplikacije se mogu i ručno ugasiti, znači bez korištenja nekog posebnog programa. Tu je i poboljšani copy-paste jer je sada moguće kopirati tekst iz npr. internetskog pretraživača i zalijepiti ga primjerice u SMS poruci.

 

Multitouch funkcionalnost sada je dostupna i pri korištenju QWERTY tipkovnice tako da je moguće još brže tipkanje. Prilikom dodira u napisanom tekstu pojavljuje se strelica koja olakšava kretanje kroz napisani tekst. Tipkovnica je sada još bolja i funkcionalnija.

 

Stigla je i mogućnost audio i video pozivanja putem Interneta koristeći SIP standard. Tu su i novi audio efekti prilikom slušanja glazbe, podrška za više kamera te korištenje novih audio i video formata (AAC i AMR te VP8 i WebM). Bolje su i mogućnosti u 3D igrama, bolje je procesiranje prilikom igranja, a žiroskopski senzor s novim senzorima je također novost.

 

Android Market je u potpunosti redizajniran, nema gotovo nikakve sličnosti s onim na verziji 2.2. Praktičniji je pri korištenju, a osim popisa svih kategorija dodane su i top-liste za aplikacije (najbolje plaćene, najpopularnije od besplatnog, najunosnije, najpopularnije nove, trendovske, izbor urednika…).

 

 

Gingerbread upgrade trenutno je dostupan za LG Optimus 2X kupljene u slobodnoj prodaji i u Vip ponudi. Upgrade za uređaje kupljene u Tele2 ponudi očekuje se za nekoliko dana.

 

Tijekom studenog očekuje se nadogradnja i za druga dva top pametna LG telefona – Optimus 3D koji je proglašen najinovativnijim mobitelom u 2011. godini i za Optimus Black.

 

U blogu Upgrejdaj svoj Optimus 2X na Gingerbread 2.3 pomažemo vam kako da jednostavno i brzo ažurirate svoj LG Optimus 2X pametni telefon najnovijom verzijom Androida Gingerbread 2.3.


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.