3D na (LG) mobitelu! 3D na (LG) mobitelu! 3D na (LG) mobitelu! 3D na (LG) mobitelu! 3D na (LG) mobitelu! 3D na (LG) mobitelu! 3D na (LG) mobitelu! 3D na (LG) mobitelu! 3D na (LG) mobitelu! 3D na (LG) mobitelu! 3D na (LG) mobitelu! 3D na (LG) mobitelu! 3D na (LG) mobitelu!
Ocijeni blog:

3D na (LG) mobitelu!

Autor: speedy | 07.05.2011

3D stiže i na mobitele. Nakon što je krajem prošle godine LG najavio kako radi na mobitelu s mogućnošću reprodukcije i snimanja 3D-a, potvrda je stigla na ovogodišnjem Mobile World Congressu u Barceloni. Tamo se mobitel mogao vidjeti i uživo isprobati. Tako je svijetu predstavljen prvi mobitel koji ne samo što podržava 3D, nego to omogućuje i bez korištenja naočala.


LG Optimus 3D, osim što omogućuje reprodukciju 3D-a bez korištenja naočala, ima sa stražnje strane i kameru s dvije leće koje omogućuju snimanje 3D videa! Time je LG svijetu predstavio feature kakav smo s oduševljenjem (do)čekali jer današnji mobiteli omogućuju fenomenalnu grafiku u igrama tako da je i 3D igranje na mobitelima postala stvarnost.

          

 

Dakle, Optimus 3D je prvi na svijetu pametni telefon koji omogućuje gledanje 3D sadržaja bez naočala. Užitak 3D-a nije dostupan samo kroz gledanje 3D video zapisa nego i u drugim dijelovima mobitela. LG je tako treću dimenziju ponudio i u izborniku koji ima 3D sučelje. Klikom na LG-jev jedinstveni 3D Hot Key ulazi se u pet 3D korisničkih sučelja koja uključuju Galeriju, Kameru, Igre & Aplikacije, YouTube 3D i 3D Vodič.

 

 

Uzmemo li u obzir da se na YouTubeu nalaze filmovi snimljeni u 3D-u jasno je i kako LG-jev mobitel na tržište dolazi u pravo vrijeme. Već sam spomenuo snimanje videa i fotki. Jednostavno snimite vlastiti 3D video 5-megapikselnom kamerom s dvostrukom lećom i uživate u reprodukciji na mobitelu, bez ikakvih naočala. Video se može uploadati na YouTube, na posebni 3D kanal (youtube.com/3D).

Pogledajte kako to izgleda:

 

 

Sada možete vidjeti, gledajući nogometnu utakmicu, da li je lopta prošla pored gola, koji je igrač bio u zaleđu. Isto tako, igranjem igara se dobiva toliko željena dubina u igrama, a snažni procesor u mobitelu bez problema prikazuje 3D sadržaj. Tu su i crtani filmovi, nešto što će voljeti ne samo djeca nego i odrasli.

 

Nadalje, tu je i automatska sinkronizacija s 3D TV-om putem HDMI konektora tako da se 3D iskustvo može osjetiti i na taj način. Ako vaš televizor podržava DLNA tehnologiju, a takvih je televizora danas sve više, 3D sadržaj se i na takav način može pregledavati na drugim uređajima.

 

Za ovakav mobitel i performanse potreban je i snažan procesor. LG Optimus 3D prvi uvodi nekoliko inovativnih tehnologija - dual-core, dual-channel i dual-memory arhitekturu. Tu je i prva 3D platforma koja omogućava snimanje, gledanje i dijeljenje 3D sadržaja. Zahvaljujući ovakvoj konfiguraciji korisnici mogu uživati u znatno poboljšanim performansama u odnosu na pametne telefone s dvojezgrenim procesorom takta 1 GHz.

 

 

 

Ovaj Android 2.2.1 mobitel ima 4,3 inčni 3D stereoscopic LCD ekran WVGA rezolucije 480x800 piksela koji daje sliku koja nema treperenja. Verzija 2.2.1 Froyo će se moći nadograditi na verziju 2.3, Gingerbread. Popis tehničkih karakteristika je podugačak, ali 3D je definitivno nešto što me je osvojilo i očaralo već na prvi pogled.

 

Za razliku od drugih pametnih telefona sa single-channel, single-memory, dual-core arhitekturom, LG Optimus 3D nudi značajne prednosti u performansama kao rezultat istovremenog,  i na taj način bržeg prijenosa podataka između (dvostruke) jezgre i (dvostruke) memorije. Sada mogu pregledavati internetske stranice, istovremeno koristiti više programa, igrati igre uz veću brzinu slike (fps) i uživati u filmovima ugodnije i duže nego ikad prije.
Odlično novo iskustvo.


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.