Aplikacije, aplikacije - bez njih više ne možete Aplikacije, aplikacije - bez njih više ne možete Aplikacije, aplikacije - bez njih više ne možete Aplikacije, aplikacije - bez njih više ne možete Aplikacije, aplikacije - bez njih više ne možete Aplikacije, aplikacije - bez njih više ne možete Aplikacije, aplikacije - bez njih više ne možete Aplikacije, aplikacije - bez njih više ne možete Aplikacije, aplikacije - bez njih više ne možete Aplikacije, aplikacije - bez njih više ne možete
Ocijeni blog:

Aplikacije, aplikacije - bez njih više ne možete

Autor: speedy | 07.09.2011

Osim izvođenja multitaskinga, odnosno više različitih operacija istovremeno, današnji pametni telefoni obavezno pokreću i različite aplikacije, a ima ih na stotine tisuća. Aplikacije su zabavne, ali i vrlo korisne i praktične u svakodnevnom korištenju mobitela.


Među najpopularnijim aplikacijama na pametnim telefonima su aplikacije za e-mail, Facebook, Twitter, Google Maps, notes, čitanje novinskih web portala i e-knjiga, navigaciju i chat koje nam svakodnevno služe u komunikaciji s prijateljima, poslovnim partnerima ili pak pri kretanju. Pa tko ne igra Angry Birds, ima li takvih?

 

 

Tijekom posljednjih mjeseci u Istri je vrlo korisna aplikacija Antena koja omogućuje pronalaženje i lociranje DVB-T televizijskih odašiljača – uz pomoć ove aplikacije moguće je precizno postaviti antenu i tako dobiti odličan televizijski signal.

 

Planirate li putovati, prije kretanja na put pogledajte putem Google Mapsa kako iz zraka izgleda lokacija koju ćete posjetiti te kako doći do nje. Uz pomoć kompasa vrlo lako ćete odrediti i strane svijeta.

 

 

 

Facebook više nije ograničen samo na računala, putem različitih aplikacija moguće je osvježiti svoj status ili podijeliti fotografiju s plaže ili partyja. Postoje i aplikacije koje objedinjuju više servisa, kao što je aplikacija Seesmic koja uključuje Facebook i Twitter.

 

Vjerojatno ste čuli za LG-jevu aplikaciju na Windows Phone mobitelima koja, ukoliko ekran mobitela usmjerite prema gore, automatski na ekranu prikazuje vremensku prognozu. Asocijacija je to na gledanje u nebo i kakvo će biti vrijeme. Sada to umjesto nas čini naš mobitel.

 

 

 

Putem Skype aplikacije moguće je praktički besplatno telefonirati – ukoliko imate flat Internet i putem mobitela se spojite na Wi-Fi, možete besplatno telefonirati uz korištenje aplikacije Skype, a osoba s druge strane može biti u bilo kojem dijelu svijeta, bitno da je na Skypeu. I pri tome je zvuk gotovo identičan onome kao kada telefoniramo putem GSM mreže.

 

I hrvatski programeri razvijaju razne zanimljive aplikacije za različite mobilne platforme – osim različitih rječnika i turističkih aplikacija koje strance upoznaju s ljepotama hrvatske obale, tu su i aplikacije za e-banking, raspored vožnje tramvaja i autobusa, tečajna lista, pronalazak bankomata… Bez aplikacije se više ne može živjeti, a život s njima je uistinu bolji.


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.