Čestitamo Googleu koji svaki dan aktivira 550.000 Android mobitela Čestitamo Googleu koji svaki dan aktivira 550.000 Android mobitela Čestitamo Googleu koji svaki dan aktivira 550.000 Android mobitela Čestitamo Googleu koji svaki dan aktivira 550.000 Android mobitela
Ocijeni blog:

Čestitamo Googleu koji svaki dan aktivira 550.000 Android mobitela

Autor: speedy | 26.07.2011

Google, jedna od najvećih i zasigurno najzanimljivijih tvrtki čiji operativni sustav Android koristi 30-ak proizvođača mobitela i tableta, među kojima je i korejski LG sa serijom pametnih telefona i tableta Optimus, objavio je rezultate poslovanja za drugo tromjesečje ove godine na kojima im se zaista mora čestitati.


Osim što su ostvarili rekordne prihode od čak 9 milijardi dolara (32% više nego u istom razdoblju prošle godine) i profit od 2,51 milijardi dolara (opet više nego prošle godine – za 27% više) nama je za oko zapela još jedna fascinantna činjenica – svaki dan se u svijetu aktivira 550.000 novih Android uređaja (mobitela i tablet računala).

 

Do sada je već prodano 135 milijuna Android uređaja, među njima je i velik broj LG-jevih tableta i pametnih telefona koji su dostupni i na hrvatskom tržištu – Optimus 3D, Optimus 2X, Optimus One, Optimus Tab. Inače, već više od 400 različitih uređaja koristi Android operativni sustav.

 

 

Uskoro nam stiže još jedan Android telefon koji će dodatno poboljšati Googleove rezultate – Optimus Black. Black dolazi s NOVA ekranom i s fascinantnih 700 nit osvjetljenja – isprobali smo ekran na suncu, a prikaz boja, oštrine i nijansi praktički se nije razlikovao od onog u hladu. Istovremeno, NOVA ekran troši i manje struje.

 

 

Ono što je vrlo bitno za današnje pametne telefone su aplikacije, a Googleov Android Market ima više od 250.000 aplikacija koje su podijeljene u različite kategorije. A od nedavno se aplikacije mogu kupovati i iz Hrvatske.

 

Na pametnim telefonima i tabletima svi koristimo Facebook, a Googleova društvena mreža Google+, koja već ima 10 milijuna korisnika, zasigurno će se uskoro „uvući“ i na naše mobilne uređaje. Gumb +1 ste zasigurno već počeli koristiti – mi smo ga već implementirali ispod našeg bloga. 


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.