Cloud computing na mobitelu. Super stvar! Cloud computing na mobitelu. Super stvar! Cloud computing na mobitelu. Super stvar! Cloud computing na mobitelu. Super stvar! Cloud computing na mobitelu. Super stvar! Cloud computing na mobitelu. Super stvar! Cloud computing na mobitelu. Super stvar!
Ocijeni blog:

Cloud computing na mobitelu. Super stvar!

Autor: speedy | 14.06.2011

LG-jeva Optimus serija Android pametnih telefona idealna je za korištenje cloud computinga, odnosno računarstva u oblacima. Mobiteli imaju velike ekrane, brzi Internet, pristup do 280.000 različitih aplikacija, odlične fotoaparate...


Zahvaljujući Gmailu i sličnim e-mail klijentima od sada svojem mailu mogu pristupiti od bilo kud, dovoljan mi je samo pametni telefon kao što su mobiteli iz LG-jeve Optimus serije (Optimus 2X, Optimus Black, Optimus One, Optimus 3D, Optimus ME).

 

Google nudi mnoge servise, kao što su na primjer Google dokumenti. Ukoliko na računalu otvorim novi Google dokument i želim mu pristupiti putem mobitela, to nije nikakav problem. Tekstualne, tablične, PDF dokumente mogu na mobitelu pregledavati, uređivati, dijeliti s drugima, poslati putem maila ili pak kontaktima u mobitelu...

 

 

Moj mobitel postaje pravo malo računalo na kojem mogu raditi sve kao i na velikom računalu, s velikom razlikom što sve mogu raditi od bilo kud i bilo kada. S Android Marketa potrebno je skinuti Google Docs aplikaciju i svi su vaši dokumenti dostupni i na mobitelu, ne samo putem računala. Zamislite, čak se i prezentacije mogu pregledavati na mobitelu!

 

Nadalje, Google nudi i Kalendar. Zašto pamtiti kad trebate ići kod zubara, na party i slično kad imate pametni telefon koji sve pamti umjesto vas. Sve češće za popis namirnica koje kupujem koristim notese. Jedan od najpopularnijih, kojeg svakodnevno u svijetu koristi nekoliko stotina tisuća ljudi je Evernote, aplikacija koja se također skida s Android Marketa. Svim notesima je moguće pristupiti i putem računala, a sve promjene koje napravim na bilo kojem mjestu automatski se spremaju.

 

 

Nalazite se na partyju i atmosferu želite podijeliti i s prijateljima koji nisu pored vas. Tu su Facebook ili Twitter na kojima se vaša fotka automatski pojavljuje i svi ju mogu pogledati, komentirati ili pak proslijediti dalje. Svoje fotke možete uploadati i na Picasa servis tako da vam uvijek budu dostupne, s bilo kojeg uređaja. Zašto trošiti hard disk na svojem računalu ili pak memoriju na mobitelu kada sve možete uploadati i biti sigurni da vam neće nestati.

 

Upravo je to prednost cloud computinga – sve nam je dostupno od bilo kud, potrebno je samo imati podatkovnu vezu na Internetu ili pak Wireless, ne moramo misliti o gubitku podataka ako slučajno ostanemo bez svojeg mobitela. Time dobivamo besplatno osiguranje svih svojih podataka. I optimizirali smo svoj život u potpunosti...


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.