Dual core na mobitelu? LG Optimus 2X je prvi na svijetu! Dual core na mobitelu? LG Optimus 2X je prvi na svijetu! Dual core na mobitelu? LG Optimus 2X je prvi na svijetu! Dual core na mobitelu? LG Optimus 2X je prvi na svijetu!
Ocijeni blog:

Dual core na mobitelu? LG Optimus 2X je prvi na svijetu!

Autor: speedy | 22.04.2011

Pravo iznenađenje početkom godine priredio je LG sa svojim dual-core mobitelom. Naime, Optimus 2X prvi je mobitel na svijetu koji ima dvojezgreni procesor, a mobitel je predstavljen na CES-u u Las Vegasu.


Jeste li ikada razmišljali zbog čega se pametni telefoni baš zovu pametnima? Zar su stvarno tako pametni? Da, jesu, jer mogu štošta napraviti. A da bi sve funkcioniralo kao švicarski sat potrebno je imati i dobar mehanizam.

 

Zato LG Optimus 2X ima dvojezgreni procesor kako bi sve radilo kako treba, bez trzanja, uglađeno, točno i precizno. S ovim mobitelom, zahvaljujući multitaskingu, u svakom trenutku mogu raditi s više aplikacija istovremeno, na primjer igrati igru, primiti telefonski poziv i u pozadini primati e-mailove. Vrlo moćno!

NVIDIA Tegra 2 naziv je dvojezgrenog procesora koji se nalazi u Optimusu 2X, a benefiti koje sam dobio i osjetio pri korištenju su brojni. Startanje aplikacija je puno kraće, a surfanje Internetom putem web browsera je neusporedivo brže, kad se ovaj mobitel usporedi s mobitelima koji imaju jednu jezgru. Tu je i prikaz flasha na web stranicama jer Optimus 2X ima Android OS verzije 2.2, koji će biti updatean na 2.3.

 

Dvojezgreni procesor pruža i ultimativno gaming iskustvo. Doslovce, kao da se igrate na igraćoj konzoli. Danas je vrlo popularan FullHD sadržaj, a njega možete konzumirati i putem Optimusa 2X. Ne samo što FullHD sadržaj možete pregledavati na ovom mobitelu s 4-inčnim ekranom, a koji će vam život učiniti boljim i zabavnijim, nego ga možete i snimiti. Naime, Optimus 2X nije samo prvi mobitel na svijetu s dvojezgrenim procesorom nego je i prvi mobitel koji snima FullHD video uz pomoć svoje 8-megapikselne kamere. Zamislite koliko se piksela sprema u svakom djeliću sekunde – više od 2 milijuna!

 

 

S obzirom da mobitel ima veliki i impresivan kapacitivni ekran osjetljiv na dodir dijagonale od 4 inča i rezoluciju od 480x800 piksela gledanje filma Avatar, kojeg smo prvog pogledali na mobitelu, predstavlja zaista posebno iskustvo jer se pikseli jednostavno spajaju u savršenu i vrlo oštru sliku.

 

Spojio sam HDMI kabelom mobitel na LCD televizor te se u sljedećih nekoliko sati doslovce nisam odvajao od njega. Iskreno, slika je ravna onoj na Blu-ray playerima, što su potvrdili i moji prijatelji. Spojen HDMI kabelom mobitel je na televizoru prikazivao sve što sam poželio: fotografije i video filmove, igrao sam igre, isprobavao različite aplikacije skinute s Android marketa, surfao Internetom.

 

Hej ljudi, ovaj mobitel je i prvi mobitel na svijetu koji ima 7.1 multikanalni virtualni surround zvuk! Pa zar mi još nešto treba? S obzirom da je Optimus 2X već dostupan za kupnju u Hrvatskoj, po super cijeni koja počinje od 495 kuna, ovo je zaista vrlo povoljan multimedijalni player.

 

A tijekom cijelog vikenda laptop uopće nisam niti uključivao jer nije bilo potrebe. S Optimusom sam si doslovce optimizirao život tako da sada mogu pristupati svim svojim sadržajima s bilo kojeg mjesta jer u zadnje vrijeme sve više toga držim u „oblaku“, odnosno cloud computingu. Ovaj je mobitel idealan za cloud computing.

 

S obzirom da nam stižu ljepši i sunčaniji dani zanimalo me je i kakav je prikaz slike na suncu. Slika je vrlo čista i vidljiva na suncu tako da nije bilo potrebe okretati se oko sebe kako bih izbjegao lošu vidljivost na suncu ili pak rukom zaklanjao ekran.

 

 

Dual-core mobiteli postaju standard, a osim dvojezgrenih procesora LG je predstavio još neke novitete i time letvicu podignuo vrlo visoko – prvi 3D mobitel koji omogućuje gledanje 3D-a bez naočala, ali i snimanje 3D videa. Da, bez naočala! NOVA ekran je također velika novost o čemu ćete moći čitati u našim blogovima na Mobil.hr. Zatim, najlakši pametni telefon na svijetu. Ako se hoćete okladiti, donesite svoj pametni telefon pa da ih usporedimo. :-)
Život je dobar kada mogu imati sve što poželim, optimizirano, u svakom trenutku.

 


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.