Gaming u 3D-u Gaming u 3D-u Gaming u 3D-u Gaming u 3D-u
Ocijeni blog:

Gaming u 3D-u

Autor: speedy | 19.09.2011

Prošli tjedan je svijet saznao za zanimljiv pretvarač – 3D Game Converter, koji 2D igre na LG Optimusu 3D pretvara u 3D. Igranje je jedan od najzanimljivijih featurea koji se nude na 3D mobitelima, a mi smo istražili kakve su razlike između igranja 2D i 3D igara.


LG Optimus 3D, prvi 3D pametni Dual-Core, Dual-Channel, Dual-Memory telefon na svijetu moćan je stroj za igranje igara pomutio je planove igraćim konzolama, a ima veliki 4,3-inčni WVGA stereoskopski zaslon na kojem je igranje igara poseban i uzbudljiv osjećaj.

 

Naime, suvremene 3D igre zahtijevaju najjača softverska rješenja, a riječ je o grafikama koje koriste trodimenzionalnu reprezentaciju geometrijskih podataka koji su pohranjeni u uređaju. I dok se 2D igre sastoje od sličica koje se pojavljuju i nestaju s ekrana, 3D igre moraju simulirati stvarni svijet koji se odvija u trodimenzionalnom koordinatnom sustavu.

 

Za 3D igre su vrlo bitni i različiti efekti koji omogućuju potpuni ugođaj i osjećaj realnosti igre. A sve mora biti popraćeno i zvukom, koji može biti 3D s virtualnim širenjem u prostoru.

 

 

Na Optimusu 3D je moguće igranje i 2D i 3D igara, ali treća dimenzija je ipak posebnija jer se dobije osjećaj dubine, što igru čini realističnijom i s više probuđenih osjećaja. Uz korištenje senzora pokreta igre imaju još više potencijala – igranje Asphalta6 je puno uzbudljivije, a popraćeno je i kvalitetnim zvukom. Tu su i druge 3D igre: N.O.V.A, Let's Golf 2, a suradnja LG-ja i Gamelofta vlasnicima Optimusa 3D donosi 17 novih stereoskopskih igara.

 

3D Game Converter omogućit će još više naslova koji se mogu igrati na Optimusu 3D koji je dostupan i hrvatskim korisnicima, a spajanjem putem HDMI kabela s kompatibilnim 3D televizorom mobitel doslovce postaje igraća konzola. E to tek morate isprobati…

 

Inače, prva cjelovita 3D igra na svijetu pojavila se 1996. godine, bio je to Quake, dok su prve računalne igre nastale početkom 60-ih godina prošlog stoljeća, a prva je bila Spacewar.


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.