HDMI - karika koja dva svijeta spaja u jedan HDMI - karika koja dva svijeta spaja u jedan HDMI - karika koja dva svijeta spaja u jedan HDMI - karika koja dva svijeta spaja u jedan
Ocijeni blog:

HDMI - karika koja dva svijeta spaja u jedan

Autor: speedy | 19.09.2011

MicroUSB i HDMI portovi postali su standardan dio današnjih pametnih telefona, a do prije godinu dana ove smo priključke mogli vidjeti samo na računalima, monitorima te na LCD i plazma televizorima.


Istovremeno s pojavom microUSB i HDMI portova na smartphoneovima pojavila se i vrlo moćna funkcionalnost – Mirroring. Na primjer, putem HDMI kabela spojite svoj LG Optimus 3D ili Optimus Pad na HDMI priključak na LCD televizoru i istog će se trena slika s mobitela ili tableta preseliti na televizor.

 

Sve ono što vidimo na ekranu mobitela i tableta sada je vidljivo i na velikom ekranu. Prethodno je na televizoru, putem daljinskog upravljača, potrebno samo pronaći odgovarajući HDMI port i slika se automatski pojavljuje na velikom ekranu. Nema nikakvih dodatnih programa niti podešavanja. Vrlo jednostavno i vrlo korisno.

 

Snimili ste na mobitel hrpu fotografija i video zapisa i želite ih pokazati svojem društvu na subotnjem tulumu – spojite mobitel na TV i pokrenite slideshow na mobitelu. Dosadilo vam je Asphalt igrati na mobitelu? Probajte na televizoru, a igrom upravljate i dalje putem mobitela.

 

Zasigurno ste pomislili da bi gledanje YouTube filmova moglo biti još zabavnije putem TV-a, a isto tako i pratiti što se događa na Facebooku. Ideja za subotnji party: spojite mobitel ili tablet na TV, pokrenite Facebook i svi će na tulumu na TV-u pratiti što se događa na Facebooku. I odmah na svojem mobitelu komentirati. A tko god uploada fotku s tuluma, fotka će se odmah pojaviti pred svima.

 

 

Ukoliko posjedujete 3D TV, možete nakon povezivanja uživati u 3D sadržajima koje imate snimljene na Optimusu 3D ili Optimusu Pad. Život je (baš) dobar kada se dva svijeta mogu spojiti.


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.