LG Optimus 3D i Optimus Pad – tehnološki napredni uređaji za 3D uspomene LG Optimus 3D i Optimus Pad – tehnološki napredni uređaji za 3D uspomene LG Optimus 3D i Optimus Pad – tehnološki napredni uređaji za 3D uspomene LG Optimus 3D i Optimus Pad – tehnološki napredni uređaji za 3D uspomene LG Optimus 3D i Optimus Pad – tehnološki napredni uređaji za 3D uspomene LG Optimus 3D i Optimus Pad – tehnološki napredni uređaji za 3D uspomene LG Optimus 3D i Optimus Pad – tehnološki napredni uređaji za 3D uspomene
Ocijeni blog:

LG Optimus 3D i Optimus Pad – tehnološki napredni uređaji za 3D uspomene

Autor: speedy | 14.07.2011

Od početka srpnja Hrvatska je bogatija za dva nova mobilna uređaja – prvi 3D pametni Dual Core, Dual Channel, Dual Memory telefon na svijetu i prvi 3D tablet - LG Optimus 3D i LG Optimus Pad.


Ovi inovativni uređaji pozornost plijene ne samo svojim 3D iskustvom snimanja, reprodukcije i dijeljenja nego i drugim naprednim, tehnološkim funkcijama.

 

Smartphone LG Optimus 3D ima 4,3 inčni stereoskopski ekran koji omogućuje uživanje u 3D sadržajima i to bez korištenja naočala. Tu su 3D igre, 3D fotografije, 3D video filmovi, a mobitel se može spojiti i na 3D televizor te tako pružiti užitak doživljaja 3D sadržaja na još većoj dijagonali.

 

Uz pomoć dviju 5-megapikselnih kamera moguće je i snimiti 3D svijet oko sebe te ga podijeliti s drugim korisnicima putem 3D YouTubea. Ili pak na mobitelu pregledavati 3D sadržaje s YouTubea.

 

 

 

 

Osim 3D-a, Optimus 3D nudi još nešto inovativno i po prvi put na tržištu: mobitel ima dvojezgreni Texas Instruments procesor nove generacije s naprednom arhitekturom s tri dvostruke tehnologije. Za razliku od drugih dvoprocesorskih mobitela, Optimus 3D nudi i dual-channel i dual memory čime se osiguravaju poboljšane performanse prilikom obavljanja više zadataka istovremeno (multitasking), uživanja u filmu ili igranja igara s naprednom grafikom.

 

Optimus 3D ima arhitekturu s tri dvostruke tehnologije koja poboljšava performanse više no što je moguće samim povećanjem radnog takta procesora. Drugi pametni telefoni - čak i oni s dvojezgrenim procesorom s većim radnim taktom - posustaju kad je riječ o performansama zbog neučinkovitosti svojstvenoj jednokanalnoj konfiguraciji.

 

Dva aktivna kanala omogućuju istovremeni prijenos podataka unutar tzv. dual-core, dual-channel i dual-memory arhitekture, a time i znatno brže performanse. Zato su za LG Optimus 3D karakteristični povećana učinkovitost kad je riječ o vremenu izvedbe te brži multitasking, pregledavanje, igranje igara i uživanje u multimedijskim sadržajima bez poteškoća.

 

 

 

 

Dvostruko veću dijagonalu ekrana ima najnoviji tablet koji na hrvatsko tržište također dolazi u srpnju - LG Optimus Tab ima dijagonalu od 8,9 inča i postavlja nove standarde među tabletima. Ovaj je tablet dizajniran za rad i igru te je pogodan za držanje u jednoj ruci. Optimus Tab donosi najnoviju verziju Androida 3.0, brzi dvojezgreni procesor Nvidia Tegra 2 takta 1 GHz te nešto što nema niti jedan tablet: 3D video kameru koja omogućuje snimanje 3D videa i fotografija.

 

Zahvaljujući njegovom ekranu 3D sadržaj se odmah može i pregledavati, uz upotrebu naočala. Tablet ima podršku za FullHD rezoluciju 1080p. Nadalje, putem HDMI kabela moguće ga je spojiti s 3D televizorom te tako pogledati sve one živopisne fotke i video zapise. A zaljubljenici u filmove mogu s uređaja prenijeti sadržaj visoke kvalitete na svoj televizor bez gubitka kvalitete slike.

 


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.