LG Optimus Pad prvi donosi 3D iskustvo na tablete LG Optimus Pad prvi donosi 3D iskustvo na tablete LG Optimus Pad prvi donosi 3D iskustvo na tablete LG Optimus Pad prvi donosi 3D iskustvo na tablete
Ocijeni blog:

LG Optimus Pad prvi donosi 3D iskustvo na tablete

Autor: speedy | 20.08.2011

Ove je godine LG već nekoliko puta postao vlasnikom titule „prvi na svijetu“. Nakon prvog dvojezgrenog procesora na smartphoneu 2X te prvog 3D pametnog Dual Core, Dual Channel, Dual Memory telefona na svijetu LG omogućuje uživanje u 3D-u na tabletu koji je već dostupan na našem tržištu.


LG Optimus Pad je prvi tablet na svijetu koji ne samo što prikazuje 3D sadržaje, Optimus Pad omogućuje i snimanje te dijeljenje 3D sadržaja. Na stražnjoj se strani nalazi 3D video kamera uz koju je moguće snimiti živopisne 3D video zapise u HD rezoluciji i 3D fotografije. Za uživanje u 3D sadržajima koriste se 3D naočale koje dolaze uz ova inovativni tablet.

 

Osim snimanja vlastitih sadržaja, tu su i igre koje se mogu igrati u 3D-u (plus 2D igre dostupne putem moćne aplikacije Tegra Zone). Spomenimo i YouTube 3D, poseban kanal na YouTubeu putem kojeg se na Optimusu Pad mogu gledati stotine i stotine različitih 3D sadržaja. Putem LG-jevog 3D tableta moguće je i vlastite 3D sadržaje uploadati na YouTube 3D.

 

LG Optimus Pad

 

Tablet ima ekran osjetljiv na dodir, dijagonale je 8,9 inča i rezolucije 1280x768 piksela te s prikazom omjera 15:9. Najnovija verzija Android OS-a 3.0 Honeycomb je optimizirana za tablete koji podržavaju veću rezoluciju ekrana, a tu su i aplikacije koje su dizajnirane baš za ovu vrstu uređaja. Optimus Pad ima 32 GB interne memorije tako da se na uređaj može pohraniti sve što vam doslovce padne na pamet.

 

U pozadini se nalazi dvojezgreni procesor Nvidia Tegra 2 koja radi na frekvenciji od 1 GHz. Zahvaljujući utoru za HDMI, Optimus Pad se može spojiti i na 3D televizor te i tako uživati u trećoj dimenziji. Bez ikakvog gubitka kvalitete snimke.

 

Tableti su postali vrlo atraktivni i traženi uređaji koji uspješno zamjenjuju računalo i zabavne konzole jer su pregledni, lako prenosivi i praktični u svakoj situaciji kada nam treba računalo za pristup Internetu, gledanje filmova, slušanje glazbe, igranje igara, čitanje e-knjiga, a od sada na tabletima možemo uživati i u 3D svijetu. Za sada jedinom na svijetu – LG Optimus Padu.


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.