LG predstavlja dva nova mobitela s Gingerbreadom LG predstavlja dva nova mobitela s Gingerbreadom LG predstavlja dva nova mobitela s Gingerbreadom LG predstavlja dva nova mobitela s Gingerbreadom
Ocijeni blog:

LG predstavlja dva nova mobitela s Gingerbreadom

Autor: speedy | 28.08.2011

Već i ptice na grani znaju da se svaka nova verzija Googleovog operativnog sustava za pametne telefone Android zove po slasticama, a trenutno raspoloživa verzija je 2.3 Gingerbread.


S najnovijom (slatkom) verzijom Androida uskoro stižu i dva pametna telefona iz LG-jeve obitelji Optimus koja nudi poboljšanja u multimedijskoj podršci, upravljanju potrošnjom baterije i igranjem igara – LG Optimus Pro (LG-C660) i LG Optimus Net (LG-P690).

 

I dok je Optimus Net primamljivi touch telefon, Optimus Pro dolazi s punom QWERTZ tipkovnicom i ekranom osjetljivim na dodir. Oba telefona dolaze s procesorom takta 800 MHz i baterijom velikog kapaciteta od 1500 mAh.

 

Optimus Pro je prvi pametni telefon iz obitelji Optimus koji ima QWERTZ tipkovnicu u okomitom prikazu, a iznad tipkovnice se nalazi ekran dijagonale 2,8 inča osjetljiv na dodir, razlučivosti 240x320 piksela. Ljubitelji društvenih mreža mogu putem njega vrlo brzo proširiti informacije o svojim aktivnostima, a uz ekran osjetljiv na dodir pregledavanje fotografija je sigurno puno brže i praktičnije.

 

 

QWERTZ tipkovnica je ergonomski oblikovana te omogućuje sigurno i precizno tipkanje, bez grešaka. Trebate li brzi pristup e-mailu i kalendaru, tu su posebne tipke. A osim u crnoj boji, Optimus Pro bit će dostupan i u bijeloj i titan boji.

 

Memorija je proširiva do 32 GB, a 256 MB RAM i 512 MB ROM memorije omogućit će brz rad s aplikacijama s Android Marketa. Osim 3-megapikselne kamere, Optimus Pro nudi A-GPS, Wi-Fi, Bluetooth 3.0, FM radio.Drugi LG-jev pametni telefon Optimus Net također cilja na on-line generaciju koja je svakodnevno na društvenim mrežama. LG Social+ naziv je widgeta koji uz pomoć samo jednog klika na početnom ekranu osjetljivom na dodir omogućuje ažuriranje statusa na Facebooku i Twitteru. Samo jednim dodirom moguće je podijeliti fotografije na više društvenih mreža.

 

 

 

Ali, to nije sve: uz LG SmartShare moguće je jednostavno podijeliti sadržaje s mobitela s drugim uređajima kompatibilnim s DLNA protokolom.

 

HVGA ekran ima dijagonalu od 3,2 inča i razlučivost 320x480 piksela, a Optimus Net dolazi u bijeloj i crnoj boji kućišta. RAM i ROM memorija su po 512 MB svaka, a interna memorija od 150 MB proširiva je microSD karticama do 32 GB. Kamera je 3-megapikselna, a Optimus Net ima Bluetooth 3.0, Wi-Fi, A-GPS, FM radio.

 

Koji vam se više sviđa?


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.