Mobile World Congress Barcelona -  mobilno redefiniranje Mobile World Congress Barcelona -  mobilno redefiniranje Mobile World Congress Barcelona -  mobilno redefiniranje Mobile World Congress Barcelona -  mobilno redefiniranje Mobile World Congress Barcelona -  mobilno redefiniranje Mobile World Congress Barcelona -  mobilno redefiniranje Mobile World Congress Barcelona -  mobilno redefiniranje Mobile World Congress Barcelona -  mobilno redefiniranje Mobile World Congress Barcelona -  mobilno redefiniranje Mobile World Congress Barcelona -  mobilno redefiniranje
Ocijeni blog:

Mobile World Congress Barcelona - mobilno redefiniranje

Autor: speedy | 24.08.2011

Barcelona je u posljednjih nekoliko godina najvažnije mobitelsko mjesto u svijetu na kojem se predstavljaju novi modeli mobitela, ali i nove tehnologije i trendovi.


Riječ je o Mobile World Congressu, središnjem događaju mobilne industrije na kojem je u ovoj godini predstavljeno nekoliko revolucionarnih uređaja kao što su smartphone LG Optimus 3D (prvi 3D Dual-Core, Dual-Channel, Dual memory pametni telefon) i LG Optimus Pad (prvi tablet koji 3D iskustvo donosi i na tablete).

 

 

GSMA je i za sljedećih sedam godina za domaćina Mobile World Congressa odabrala Barcelonu, a tema koja će obilježiti 2012. godinu bit će redefiniranje mobilnoga („Redefine Mobile“). Mobiteli su postali puno više od prvotno zamišljenih komunikacijskih uređaja, oni se sada koriste za plaćanje, pristup Internetu, kao poslovni ured. To su pravi multimedijski uređaji koji se mogu spojiti na 3D televizor, imaju funkcije navigiranja, praćenja zdravlja, a služe nam i kao knjige.

 

 

Mobiteli postaju i dio automobila, a već danas na tržištu postoje automobili koji u slučaju nesreće automatski pozivaju policiju i hitne službe, dok se u servis dojavljuju informacije o oštećenim dijelovima automobila.

 

Kuće su također udomile mobilne tehnologije jer putem Android i drugih uređaja možemo daljinski pristupiti kamerama, upravljati rasvjetom, grijanjem, multimedijom. Kuće su postale pametne.

 

U Hrvatskoj, u kojoj devet od deset građana posjeduje mobitel, smartphone ima 16% korisnika, a sve je veća tendencija pristupa Internetu putem pametnih telefona. Putem mobitela s „kino ekranima“, s dijagonalom od 4 ili 4,3 inča kakve nude Optimus Black, Optimus 2X i Optimus 3D, 65% hrvatskih korisnika pametnih telefona pristupa Internetu u pokretu.

 

Mobilno se sve više redefinira. Na Mobile World Congressu 2012. u Barceloni možemo očekivati nove i još zanimljivije pametne telefone i tablete, o čemu ćemo vas informirati na našem blogu.


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.