Najlakši smartphone na svijetu donosi Nova ekran Najlakši smartphone na svijetu donosi Nova ekran Najlakši smartphone na svijetu donosi Nova ekran Najlakši smartphone na svijetu donosi Nova ekran Najlakši smartphone na svijetu donosi Nova ekran Najlakši smartphone na svijetu donosi Nova ekran Najlakši smartphone na svijetu donosi Nova ekran Najlakši smartphone na svijetu donosi Nova ekran Najlakši smartphone na svijetu donosi Nova ekran Najlakši smartphone na svijetu donosi Nova ekran
Ocijeni blog:

Najlakši smartphone na svijetu donosi Nova ekran

Autor: speedy | 27.05.2011

U Barceloni je LG predstavio Optimus Black, pametni telefon s najnovijom vrstom revolucionarnog zaslona NOVA. Osim novog zaslona telefon odlikuje tanko i lagano te istovremeno jedno od najboljih dizajnerskih linija kućišta. Mobitel ima masu od samo 109 grama.


 

Optimus Black je idealan modni dodatak za sunčane dane koji su nam konačno stigli. Pitate se kako? Zahvaljujući NOVA zaslonu, ovaj Android pametni telefon možete koristiti i na najjačem suncu te vidjeti tko vas zove, pregledati najnovije postove na Fejsu i dr. Naime, Optimus Black nudi superiornu svjetlinu od čak 700 NIT-a, dok drugi mobiteli dostižu maksimalno 450-500 NIT-a, pri čemu je NIT jedinica za osvjetljenja zaslona.

 

Optimus Black nudi najosvjetljeniji, najjasniji i najčitljiviji ekran jednostavnog i pamtljivog naziva NOVA. Idealno za vaš novi mobitel o kojem zasigurno razmišljate, naročito ako pogledate suptilno dizajnirane lukove koji ovaj mobitel debljine od samo 9,2 mm čine još tanjim (u jednom je dijelu mobitel tanak samo 6 mm).

 

Usporedili smo NOVA ekran s drugim ekranima i uvjerili se u odličnu optimalnu vidljivost te vrlo realne crnu i bijelu boju. Iz LG-ja poručuju i kako ovaj ekran, u usporedbi s uobičajenim LCD-om ima za čak 50% manju potrošnju energije. I još nešto:  AMOLED ekran troši dvostruko više energije za prikaz bijele boje nego što troši NOVA ekran.

 

 

LG se sve više pozicionira kao lider u inovacijama. Nakon Optimusa 2X, prvog dvojezgrenog mobitela na svijetu, zatim Optimusa 3D, prvog 3D mobitela, inovacijama iz LG-ja kao da nema kraja. Uvjerite se sami na LG web stranici.

 

Mobitel dolazi s baterijom velikog kapaciteta od 1500 mAh tako će korisnici dobiti puno veću autonomiju nego s drugim pametnim telefonima. Ukoliko ste high-user i na mobitelu surfate, koristite mail, Wi-Fi, slušate glazbu, ovo je mobitel za vas. I pri tome ne morate koristiti smanjenu osvijetljenost ekrana, kako bi vam baterija dovoljno trajala.

 

Black ima 4-inčni touch ekran dijagonale 4 inča na kojem je surfanje Internetom, pregledavanje fotki s plaže ili partyja nešto u čemu ćete uvijek uživati. Osim Androida, operativnog sustava koji trenutno drži prvo mjesto po popularnosti i prodaji pametnih telefona, s udjelom u prodaji od čak 36% (na drugom je mjestu Symbian s 27,4%, dok je Appleov iOS na trećem mjestu s udjelom od 16,8%), ovaj zanimljivi mobitel ima i Optimusovo sučelje 2.0 koje korisnicima omogućava izravan pristup porukama, mailovima i propuštenim pozivima, čak i kada je ekran zaključan.

 

Znate što je još cool na Optimusu Black? Upravljanje uređajem pokretima – podizanjem uređaja, trešnjom i tapkanjem može se pozivati kontakte, pokrenuti 5 megapikselnu kameru ili pak slušati glazbu. Pritisnete li G-tipku na boku i zatim nagnete mobitel na stranu tada se prikaz na ekranu sam skrola.

 

 

 

Proučavajući karakteristike, a kojih ima jako, jako puno, naišao sam na podatak o Wi-Fi Direct značajki koja omogućuje brz i iznimno stabilan prijenos podataka između mobilnih uređaja, kako bi se podaci dijelili, prikazali ili pak ispisali na pisaču. Nadalje, tu su dvije kamere (jedna od 5 i jedna od 2 megapiksela, na prednjoj strani uređaja).

 

Operativni sustav je Android Froyo 2.2 nadogradiv na Gingerbread 2.3. Memorija telefona iznosi 2 GB (uz 512 MB RAM memorije), a proširiva je karticama do 32 GB. Procesor je OMAP 3630 na taktu od 1 GHz.

 

Kao što mu i samo ime govori, Optimus Black je crne boje, ali bit će dostupan u još dvije boje – bijeloj i ružičastoj. Na LG-jevoj Facebook stranici - https://www.facebook.com/#!/LGHrvatska možete još više saznati o Optimusu Black.


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.