Optimus 3D – nije samo stvar da imaš dvije jezgre, stvar je da optimiziraš njihovu uporabu Optimus 3D – nije samo stvar da imaš dvije jezgre, stvar je da optimiziraš njihovu uporabu Optimus 3D – nije samo stvar da imaš dvije jezgre, stvar je da optimiziraš njihovu uporabu Optimus 3D – nije samo stvar da imaš dvije jezgre, stvar je da optimiziraš njihovu uporabu Optimus 3D – nije samo stvar da imaš dvije jezgre, stvar je da optimiziraš njihovu uporabu Optimus 3D – nije samo stvar da imaš dvije jezgre, stvar je da optimiziraš njihovu uporabu Optimus 3D – nije samo stvar da imaš dvije jezgre, stvar je da optimiziraš njihovu uporabu
Ocijeni blog:

Optimus 3D – nije samo stvar da imaš dvije jezgre, stvar je da optimiziraš njihovu uporabu

Autor: speedy | 03.06.2011

LG Optimus 3D je prvi LG-jev 3D mobilni telefon s tri dvostruke tehnologije za pregledavanje 3D sadržaja bez naočala! Ovaj je pametni 3D telefon opremljen kamerom od 5 megapiksela s dvostrukom lećom koja omogućava fotografiranje, osim u 2D-u, i u 3D-u te snimanje 3D video zapisa.


S Optimusom 3D ne samo da je moguće snimati i gledati sadržaje u 3D-u već je moguće i dijeliti sadržaj s 3D televizorima i monitorima putem HDMI 1.4 veze, kao i postavljati i pregledavati sadržaj na YouTube 3D kanalu (youtube.com/3D). Kako bi 3D doživljaj bio što intenzivniji i potpuniji,  LG Optimus 3D opremljen je 4,3-inčnim WVGA stereoskopskim zaslonom iznimne svjetline i savršenim za gledanje 3D, ali i 2D sadržaja.

 

Korisnici mogu upravljati 3D sučeljem mobilnog telefona pomoću tipke 3D Hot Key koja prikazuje pet različitih 3D korisničkih sučelja – galeriju, kameru, igre i aplikacije, YouTube 3D i 3D vodič putem kojeg možete saznati kako na najbolji način gledati, stvarati i dijeliti 3D sadržaj.

 

 

Uz to što je pravi 3D pametni telefon, Optimus 3D je iznimno uzbudljiv zahvaljujući svojoj nenadmašnoj brzini i snazi. Texas Instruments OMAP4 1 GHz procesor u Optimusu 3D, osim što je dual-core, uključuje dual-channel i dual-memory arhitekturu što donosi još bolje performanse u odnosu na telefone s dvojezgrenim procesorom takta 1 GHz.

 

No, za razliku od ostalih pametnih telefona s dvostrukom jezgrom, LG Optimus 3D nudi i poboljšane performanse koje su rezultat bržeg prijenosa podataka između dvojezgrenog procesora i dvostruke memorije. To znači da je moguće pregledavati internetske stranice i koristiti više programa istovremeno, igrati igre s daleko boljim prikazom i uživati u gledanju filmova bez zastajkivanja.

 

Fascinirao me ekran koji koristi paralaksalnu tehnologiju, ne samo zbog izuzetno svijetle slike i bez treperenja nego i zbog kuta gledanja koji je širi nego kod ranijih paralaksalnih ekrana. Kako mi uopće vidimo 3D? Praznine koje blokiraju svjetlost, fiksirane na prednjem LCD panelu, šalju različite slike gledateljevom lijevom i desnom oku te stvaraju osjećaj dubine, a i time prostora.

 

 

Kakvu trodimenzionalnu sliku kreira Optimus 3D? Odličnu i vrlo vjernu, dojmovi su svih koji su iskusili gledanje 3D-a na ovom mobitelu. Sve je fasciniralo gledanje 3D-a bez naočala. A tek kada smo ih snimili i kada su ugledali sami sebe u 3D-u!

 

Naročito su efektne 3D igre. U mobitelu se nalaze Asphalt6, Let's Golf 2, Nova i Gullivers's Travels. Iskreno, teško je reći koja mi je igra najdraža za igranje jer sve pružaju sjajne prostorne efekte.



Optimus 3D je pametni telefon koji radi na Android operativnom sustavu Froyo, a bit će nadogradiv na Gingerbread. Memorija uređaja iznosi 8 GB i proširiva je do 32 GB putem memorijskih kartica.

 

Ovo je najnapredniji mobitel koji sam do sada koristio, ima apsolutno sve što mi može pasti na pamet. A na Optimusu 3D moći se će koristiti i 3D Augmented Reality putem Wikitude 3D web preglednika koji sadrži više od 100 milijuna lokacija u cijelom svijetu. Nije li život dobar kada ga vidite u 3D-u?


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.