S tabletom LG Optimus Pad po svijetu S tabletom LG Optimus Pad po svijetu S tabletom LG Optimus Pad po svijetu S tabletom LG Optimus Pad po svijetu
Ocijeni blog:

S tabletom LG Optimus Pad po svijetu

Autor: speedy | 20.10.2011

Kad se spomene Barcelona većina ljudi pomisli na crkvu Sagradu Familia, poznatog umjetnika Gaudija, ulicu Rambla, brdo Montjuic, trg Placa Catalunya i ostale znamenitosti glavnog grada španjolske pokrajine Katalonije.


Otići u Barcelonu ili bilo koji drugi grad i ne fotografirati znamenitosti zasigurno je nešto što nitko ne propušta. Svi fotografiraju, ali u 2D-u. Imati fotografiju Sagrada Familije u 3D-u, to je nešto ipak posebno. A upravo je u Barceloni, početkom ove godine, predstavljen prvi na svijetu 3D tablet LG Optimus Pad s dvije stereskopske kamere koje snimaju u 3D-u.

 

Sljedeći put kada krenem u Barcelonu siguran sam da ću fotografirati u 3D-u i prijateljima pokazati nevjerojatne fotografije i video zapise. Tako će sve zanimljive znamenitosti, u kojima uživamo dok ih uživo gledamo, i naknadno „oživjeti“ pred našim očima uz upotrebu uređaja sa stereoskopskim ekranima kao što je to kod Optimusa Pad.

 

 

Idemo sada na sjever, do Finske u kojoj će uskoro veći dio dana biti – noć. Naime, što se više približavamo početku zime, na sjeveru su dani kraći. Stoga ću onih nekoliko sati koje provedem u Helsinkiju morati dobro isplanirati i obavezno fotkati Katedralu ispred koje se nalazi kip ruskog cara Aleksandra II.

 

Na klasičnim, 2D fotografijama ovaj kip ne dolazi do izražaja kao kad ga gledamo uživo, jer na 2D fotografijama dubinu i trodimenzionalnost sami moramo zamisliti. Uz pomoć Optimusa Pad upravo će ovaj kadar na najbolji način predstaviti funkcionalnost 3D-a jer će naknadno gledanje fotografije pružiti osjećaj da se nalazite u Helsinkiju, ispred Katedrale.

 

 

U Parizu su tri najpoznatije znamenitosti katedrala Notre-Dame iz 12. stoljeća te Napoleonski Slavoluk pobjede i Eiffelov toranj iz 19. stoljeća. Eiffelov toranj bi bilo zgodno snimiti i zatim video uploadati na 3D YouTube. Odmah nakon što se toranj snimi, putem brze 3G veze. Ove tri predivne znamenitosti bit će fantastičan dio 3D galerije na Optimus Pad koji koristi Honeycomb, 3.0 verziju Androida namijenjenu i prilagođenu upravo za tablete.

 

 

A kako bi se sve spomenute znamenitosti snimile putem Optimusa Pad, tableta koji je s dijagonalom ekrana od 8,9 inča vrlo praktičan za korištenje s jednom rukom potreban je i moćan procesor Nvidia Tegra2. Život je lijep kad ga možemo vidjeti u 3D-u, baš onakvim kakav zaista i jeste.


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.