Ultimate gaming u FullHD-u na Optimusu 2X Ultimate gaming u FullHD-u na Optimusu 2X Ultimate gaming u FullHD-u na Optimusu 2X Ultimate gaming u FullHD-u na Optimusu 2X Ultimate gaming u FullHD-u na Optimusu 2X Ultimate gaming u FullHD-u na Optimusu 2X Ultimate gaming u FullHD-u na Optimusu 2X Ultimate gaming u FullHD-u na Optimusu 2X Ultimate gaming u FullHD-u na Optimusu 2X Ultimate gaming u FullHD-u na Optimusu 2X
Ocijeni blog:

Ultimate gaming u FullHD-u na Optimusu 2X

Autor: speedy | 16.05.2011

Svi smo kad-tad odigrali neku igru na mobitelu, a neki su sigurno i ovisnici te svaki dan igraju različite naslove na svojem mobitelu. Ja svaku večer prije spavanja obavezno odigram jednu igru koja me doslovce uspava. I tako već godinama...


Igranje igrica je zabavno, a statistički podaci kažu da mladi u Europi tjedno provode oko osam sati na igranje igara. Igranje je i korisno jer se igranjem igara trenira koordinacija očiju i ruku, refleksi, multitasking odnosno obavljanje više različitih stvari istovremeno. Razvija se mozak, komunicira s drugima putem online igara. Tu su i različite igre koje potiču kreativnost i razmišljanje.

 

Dodamo li igrama i dobru grafiku, pristup Internetu, dolazimo do pravog smisla pojma Ultimate gaming. Pri tome morate imati i dobru „pilu“, uređaj bez trzanja, kašnjenja i blokiranja („zaleđivanja“). Ukoliko bih razmišljao što mi još nedostaje bio bi to HD, ili još bolje FullHD. Za sve prethodno nabrojano potrebno je zasigurno jedno dobro računalo, pomislili ste sigurno?! Još i kakav dvojezgreni procesor, dosta RAM memorije, odličan ekran na kojem će se igrice prikazivati...

 

 

 

Sve ove karakteristike ima moj mobitel LG Optimus 2X – ima dvojezgreni 1 gigaherzni procesor na Tegra čipsetu, ima 512 MB RAM memorije, ekran s rezolucijom 480x800 piksela. Dakle, svi preduvjeti za igranje vrlo zahtjevnih igara su ispunjeni. Spomenuo sam i HD odnosno FullHD. Čitajući blog do sada ste imali priliku saznati i da je ovo prvi mobitel koji snima FullHD video. Istovremeno, moguća je i reprodukcija FullHD-a, i to ne samo na mobitelu nego i na drugim ekranima.

 

Optimus 2X putem HDMI izlaza, što je danas još uvijek rijetkost na mobitelima, može se kabelom spojiti na LCD telku i tako zaigrati igre i na velikom ekranu. Pri tome, znači, mobitel služi kao prava mobilna konzola koja nudi na desetke tisuća igrica. Spojio sam svoj Optimus 2X putem HDMI kabela na 106 centimetara veliki LCD televizor i kliknuo na PLAY.

 

Iskustvo? Vjerujte mi, fenomenalno! Sve što sam vidio i u čemu sam uživao na njegova 4 inča sada sam vidio i uvećano za deset puta, a prikazana slika je i dalje bila oštra, boje su bile jako vjerne, a nije bilo nikakvog primjetnog kašnjenja i iscrtavanja slike na ekranu televizora.

 

Zahvaljujući multitouchu, mogućnosti istovremenog dodira ekrana osjetljivog na dodir s više prstiju igranje igrica je zaista zabavno na ovom mobitelu, a uz žiroskop mobitel svaki moj pokret vjerno prati – recimo, vozim tenk i upravljam njime naginjanjem uređaja lijevo-desno, prstom lijeve ruke ubrzavam i kočim, a prstom desne ruke pucam po neprijatelju. Ovakvo nešto zadovoljit će i vrlo zahtjevne igrače.

 

 

Svi volimo zaigrati Asphalt, zaraznu igru vožnje vrhunskih sportskih automobila po gradskim ulicama i utrkivati se s drugim automobilima koje samo možemo sanjati. A Optimus 2X omogućio mi je ispunjavanje mojih snova – vozio sam Audi R8, makinu od čijih karakteristika boli glava.

 

Ono što je zgodno s Optimusom jeste izbor igrica koje nudi Android Market, a odnedavno je na Marketu dostupna i Tegra Zona, dio Googleove trgovine aplikacija i igara u kojoj se nalaze igre koje će raditi samo na mobitelima koji imaju dvojezgreni procesor.

 

 

Ono što mi se sviđa jeste i to što mobilnu konzolu sada mogu imati uvijek sa sobom. I odigrati kakav dobar naslov dok šećem gradom i odlučim sjesti na klupicu u parku, u bircu na kavi, dok se vozim tramvajem, čekam nekoga tko mi svaki put uporno kasni po 20 minuta...

 

Život mi je lijep, naročito od kada imam ovaj dvojezgreni LG mobitel!  A uskoro će se pojaviti i LG-jev 3D mobitel koji radi bez naočala! Fenomenalno.

 


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.