Više mi ne treba kompjutor jer imam tablet. I to 3D tablet! Više mi ne treba kompjutor jer imam tablet. I to 3D tablet! Više mi ne treba kompjutor jer imam tablet. I to 3D tablet! Više mi ne treba kompjutor jer imam tablet. I to 3D tablet! Više mi ne treba kompjutor jer imam tablet. I to 3D tablet! Više mi ne treba kompjutor jer imam tablet. I to 3D tablet! Više mi ne treba kompjutor jer imam tablet. I to 3D tablet! Više mi ne treba kompjutor jer imam tablet. I to 3D tablet!
Ocijeni blog:

Više mi ne treba kompjutor jer imam tablet. I to 3D tablet!

Autor: speedy | 26.09.2011

Tableti su gotovo u potpunosti istisnuli iz prodaje netbook računala, prijenosna računala koja su se u posljednje dvije-tri godine vrlo uspješno prodavala. Novi koncept, koji podrazumijeva prenosivost, praktičnost i povezanost na Internet u tolikoj je mjeri već zaživio da bez ikakvih problema može zamijeniti i laptop i desktop računalo.


Dijagonala ekrana od 8,9 inča, kakvu ima LG Optimus Pad, idealna je za korištenje jer omogućuje držanje uređaja sa samo jednom rukom. Tablet računalo s Android operativnim sustavom prilagođenim isključivo za tablete – Honeycomb, omogućuje praktički sve funkcionalnosti koje mi trebaju.

 

Snažni dvojezgreni procesor s Nvidia Tegra2 chipsetom omogućuje brz pristup Internetu i učitavanje kompletnih web stranica, za razliku od nekih konkurentskih rješenja koja ne omogućuju prikaz flasha na web stranica - na mjestu gdje bi se trebao prikazati flash sadržaj nalazi se prazan i neispunjen prostor.

 

Osim surfanja Internetom, na računalima svakodnevno komuniciramo putem e-maila, društvenih mreža, otvaramo privitke, pretražujemo Google Mape, koristimo Google dokumente, a sve to omogućuju i tableti. S tim da su tableti praktičniji jer su manje mase i manjih dimenzija, nisu tako nezgrapni i nepraktični za korištenje na primjer u krevetu.

 

 

Tipkanje po ekranu je bešumno, za razliku od tipkovnice klasičnih laptopa, tako da je tablet idealan za rad u krevetu. Za one koji nikako ne mogu bez prave tipkovnice: u prodajni je paket uključen i USB pretvarač na koji se spaja tipkovnica pa je i tipkanje, za one koji ne mogu bez fizičke tipkovnice, jednako funkcionalno kao i na laptopu.

 

Nositi laptop na put znači ogromnu i tešku torbu, a sve što može laptop praktički se može napraviti na tablet računalu. Koje uz to troši i manje energije.

 

Dual core procesor omogućuje i funkcionalnost koju ne nudi niti jedan tablet na tržištu – reprodukciju i snimanje 3D video i fotografskih zapisa, uz pomoć dviju stereoskopskih kamera smještenih na stražnjoj strani kućišta. Tako je na tabletu moguće pogledati kompletan 3D film, koristeći klasične 3D naočale.

 

U prodajnom paketu uz Optimus Pad dolazi HDMI kabel pa je spajanje na veći monitor ili (3D) televizor izvedivo za samo nekoliko sekundi.

 

Poželite li se igrati ili pak želite vašem djetetu omogućiti igranje, sigurno će na tabletu biti zanimljivije odigrati neke od 250.000 aplikacija i igara koje se nude na Android Marketu. A za vrijeme vožnje suputnici i djeca na stražnjim sjedištima imaju zabavu koja stane u dlan jedne ruke.

 

Koristeći tablet nisam uopće primijetio da mi nedostaje laptop s posla ili pak desktop računalo koje se nalazi u drugoj sobi. Udobno smješten u fotelji isprobavao sam mnoge od zanimljivih funkcija koje Optimus Pad pruža putem 8,9 inčnog ekrana. Uvjerio sam se, Optimus Pad u potpunosti može zamijeniti laptop i desktop računalo.


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.