Windows Phone mobiteli još svježiji uz Mango Windows Phone mobiteli još svježiji uz Mango Windows Phone mobiteli još svježiji uz Mango Windows Phone mobiteli još svježiji uz Mango Windows Phone mobiteli još svježiji uz Mango Windows Phone mobiteli još svježiji uz Mango Windows Phone mobiteli još svježiji uz Mango
Ocijeni blog:

Windows Phone mobiteli još svježiji uz Mango

Autor: speedy | 04.08.2011

Microsoft je završio razvoj nove verzije operativnog sustava Windows Phone 7 koja će se zvati Mango. Svi će novi WP7 mobiteli dolaziti predinstalirani s Mangom, kojem je upravo završila razvojna faza. Microsoft se na velika vrata želi vratiti u mobilnu arenu, a Mango bi trebao donijeti više od 500 novosti.


Prvi mobitel koji dolazi s „voćnom“ verzijom OS-a bit će Fujitsu Toshiba IS12T, a mobitel u prodaju stiže kroz nekoliko tjedana. Nakon što početkom rujna u Japanu krene prodaja, i postojeći modeli WP7 mobitela, poput LG Optimus 7, dobit će nadogradnju na Mango. Nadogradnja se očekuje tijekom jeseni, a razvoj Manga time neće stati nego se i u budućnosti mogu očekivati nove mogućnosti.

 

Mango je fokusiran na nove opcije i mogućnosti već postojećeg operativnog sustava. Osim multitaskinga, novost su poboljšanja za SMS poruke, surfanje Internetom, kontaktne liste, Bing, IM protokoli te Facebook, Twitter i LinkedIn servisi. Unaprjeđenja se ne odnose samo na individualne aplikacije nego obuhvaćaju cjelokupno sučelje sustava.

 

 

Spomenuti multitasking implementirat će „dehidraciju“ aplikacija što će omogućiti da korisnik može pauzirati aplikaciju i zatim kasnije nastaviti njezino korištenje od posljednje točke rada. Korisnik će moći mijenjati otvorene aplikacije pomoću kartica – to je nalik WebOS rješenju.

 

Poruke se prikazuju u threadovima, a u jednoj će konverzaciji biti integrirane poruke sa svih servisa (SMS, Facebook, Windows Live…). U dijelu društvenih mreža novost je podrška za Twitter i LinkedIn, kao i tagiranje fotografija Facebook korisnika.

 

 

Glavni ekran je doživio promjenu u vidu tileova koji će u novoj verziji OS-a prikazivati puno više informacija nego do sada. Preglednik je također nadograđen pa je u Mangu predinstaliran Internet Explorer 9, a novost je hardverska akceleracija koja bi uvelike trebala poboljšati (već odlično!) iskustvo pregledavanja Interneta.

 

LG Optimus 7 je jedini Windows Phone 7 uređaj na Techradarovoj listi „20 najboljih mobitela na svijetu“, a spomenute nove funkcije dodatno će ojačati njegove funkcionalnosti kao što je jedinstveni augmented reality browser s prikazom vremenske prognoze nakon što se mobitel usmjeri prema nebu. Ovo je zaista cool feature!

 

Kratki pregled novih funkcionalnosti Manga možete pogledati u videu u kojem se WP7 uspoređuje s iOS, Android i BlackBerry OS-ovima:

 


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.