Život se tako dobro može optimizirati Život se tako dobro može optimizirati Život se tako dobro može optimizirati Život se tako dobro može optimizirati Život se tako dobro može optimizirati Život se tako dobro može optimizirati Život se tako dobro može optimizirati
Ocijeni blog:

Život se tako dobro može optimizirati

Autor: speedy | 23.05.2011

Više od 600 milijuna ljudi na našem planetu ima svoj profil na Facebooku. A kako bi došli do njega koriste se desktop računalima, prijenosnim računalima, tabletima, mobitelima, a sve više i pametnim telefonima.


Na svoj Facebook profil svakodnevno, i po više puta dnevno idem preko mobitela koji ima veliki touch ekran dijagonale 4 inča – Optimus 2X. Koristim aplikaciju Seesmic, koju sam downloadao s Android Marketa, putem koje pratim i svoj Twitter account. Imam sve na jednom mjestu, optimizirano na jako dobar način. Pišem na svoj Wall i na Wall svojih prijatelja o stvarima koje mi se događaju tijekom dana i noći, uploadam fotografije i video. Sve na jednom mjestu.

Sve češće koristim cloud computing, popularno „računarstvo u oblaku“. Podatke sve češće spremam online, na udaljeno mjesto, kako bi mi bili dostupni od bilo kud i preko bilo kojeg uređaja. Tako preko Optimusa 2X, prvog dvojezgrenog mobitela na svijetu, pristupam svim svojim podacima – fotografijama, video filmovima, dokumentima, excel tablicama…

 

 

Prije sam sve spremao na svoje računalo, a sada mi je sve pohranjeno u oblaku. Moj život je bez kalendara nezamisliv i sve bitne stvari pišem u njega, a sve se isto trenutka sinkronizira. Ako sam nešto napisao kod kuće na laptopu i nakon toga na mobitelu kliknuo na kalendar, sve sam imao dostupno i na mobitelu. Optimizirao sam pristup svojim obavezama i sad mi je sve dostupno od bilo kuda. Ako slučajno potrošim bateriju na mobitelu, mogu se preko tableta LG Optimus Pad spojiti na svoj kalendar i vidjeti obaveze.

 

Ono što svakodnevno radim jeste multitasking, odnosno obavljanje više stvari istovremeno, a za takvo nešto potrebna je i velika procesorska snaga. Iako današnji mobiteli imaju snažne i moćne procesore, tek sam s dual core procesorom shvatio što znači maksimalno iskoristiti mogućnosti koje mobiteli nude. Ne želim da mi mobitel „šteka“ dok recimo snimam FullHD video u rezoluciji 1920x1080. Zamislite koliko je to piksela, odnosno točkica u svakom djeliću sekunde – više od 2 milijuna. I tako 25 puta u sekundi, toliko ih mobitel mora pohraniti u svoju memoriju. Za takvo nešto mora se imati strašna procesorska snaga (koja doslovce „klade valja“).

 

 

Ili pak dok igram 3D igru Asphalt6 (na mobitelu Optimus 3D, inače prvom 3D mobitelu koji uz to radi bez 3D naočala), a u pozadini mobitel pokušava skinuti privitak iz maila. Ili pak dok s glazbenog playera svira David Guetta. Guetta sigurno ne bi bio sretan kad bi znao da njegove pjesme „zastajkuju“ u reprodukciji. Toga kod mene nema tako da Guetta može mirno stvarati nove hitove.

 

 

Zahvaljujući dvojezgrenom procesoru sada sve mogu optimizirano raditi. Vidite kako se život tako dobro može optimizirati uz Optimus 2X!

 

A spomenuo sam vam samo dio stvari koje svakodnevno obavljam na ovom mobitelu. Nisam vam spomenuo pristup Google Docsima putem kojih otvaram sve vrste dokumenata i editiram ih. Naravno, istovremeno ih dijelim s kolegama s posla koji se u tom trenutku nalaze na drugom kraju Hrvatske ili pak u Italiji i svi zajedno pišemo po tim dokumentima. Sad mogu na mobitelu otvoriti novi dokument, a završiti ga kod kuće na računalu. Znači, nisam dokument prebacio s mobitela na računalo.

 

Prezentaciju koju sam napravio u PDF-u mogu svima pokazati na LCD televizoru jer Optimus 2X mogu putem HDMI kabela spojiti na televizor ili projektor.

 

 

Do nedavno sam pri surfanju internetskim stranicama bio zakinut za neke sadržaje kao što je Flash. Optimus 2X bez ikakvog problema prikazuje Flash na web stranicama, što znači da sada na mobitelu vidim apsolutno sve kao i na računalu.

 

Kakav je vaš život, da li je optimiziran? Ili vam vaš mobitel baš i ne omogućuje optimizaciju? Moj je prijedlog da se što prije optimizirate! S LG Optimusom 2X iskoristit ćete sve prednosti Android platforme i brzine rada mobitela koji je najbrži na tržištu.


LG blog

Komentari

Pošalji komentar

(Za ostavljanje komentara morate biti ulogirani na forum.)

Trenutno nema komentara.